OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Jak na to, aby vejce při vaření natvrdo neprasklo?


Pokud se rozhodnete vařit vejce natrvdo, máme pro vás pár tipů. Důležité je vejce dopředu vyndat z lednice, a tím je ohřát na pokojovou teplotu. Ty pak vložte do vlažené vody, pokud si chcete nepopraskání pojistit, tak do ní dejte trochu octa a soli, případně můžete  špičku vejce jemně propíchnout jehlou (ale to doporučuji spíš zkušenějším).

Poté vodu přiveďte k varu, vejce na tvrdo se vaří cca. 10 minut. Vejce naměkko se vaří 2-3 minuty. Vejce nahniličko 5-6 minut. Po uplynutí doby varu vodu slijte, vejce trochu naklepněte a prudce ochlaďte studenou vodou, aby se vám lépe loupala.

Fotogalerie zdroj : https://pixabay.com

Článek dodal Pedro.

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY