OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Celerová remuláda s hruškou a parmskou šunkou

Suroviny:

  • 1ks celer bulvový

  • 2ks hrušky

  • hladkolistá petržel

  • vinný ocet

  • dijon hořcice

  • sůl, pepř

  • olivový olej

  • parmaská šunka

  • kapary

Postup:

Celer si oloupeme a pořádně ho umyjeme. Hrušky a petržel si taky pořádně umejeme. Můžeme použít buď ruční strouhadlo, nebo robota, který nám celer a hrušku nastrouhá. Nastrouhané suroviny dáme do mísi a pustíme se do přípravy dresingu. Do malé mističky si dáme 1ČL vinného octa, 1ČL dijon hořcice, sůl, pepř a 4PL olivového oleje. Vše spolu šleháme až nám vznikne emulze. Dále nakrájíme petržel a přidáme ji do mísy s celerem a hruškou. Přidáme emulzi a všechno spolu jemně promícháme. Necháme odležet v lednici aspoň 15min, zakryté fresh fólií, aby se nám všechny chutě propojili.

Servírování:

Na tác naložíme celerovou remuládu, kolem ní uložíme do nepravidelných tvarů parmskou šunku a dozdobíme kouskami kapary, nebo můžeme celou remuládu posypat čerstvou petrželí.

Tento recept dodal web varenijeumeni.cz

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY