OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Čokoládový perník


Ingredience:

  •  2 hrnky hladké mouky (používáme hrnek 200 ml)

  • 1 hrnek polohrubé mouky (používáme hrnek 200 ml)

  • 1 hrnek mléka

  • 1 kelímek zakysané smetany (volíme velký kelímek 400 g)

  • 1,5 hrnku cukru

  • 6 lžic kakaa

  • 4 lžíce másla

  • 2 vejce

  • 1 prášek do perníku

  • 1 vanilkový cukr

  • 4 lžíce medu

  • 1 lžička skořice

  • 1 čokoládová poleva (či čokoláda na vaření)

Návod:

V připravené míse si smícháme veškeré sypké suroviny, v hrnci si rozpustíme máslo, přidáme med, mléko a vmícháme vejce, tuto vzniklou směs důkladně promícháme a ohřejeme na tělesnou teplotu.

Poté si vlažnou směs rozšleháme mixérem a postupně vmícháváme připravenou směs sypkých surovin, těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme přibližně 35 minut na 180°C.

Upečený perník si ozdobíme dle vlastního vkusu čokoládovou polevou.

Tento recept dodal web ZabavneVareni.cz

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY