OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Vynikající a jednoduché creme brulee

Ingredience :

  • 400 ml smetany (31-40%)

  • 7 lžiček cukru

  • 3 žloutky

  • vanilkový lusk

  • lesní ovoce (jako ozdoba)

Návod :

Předehřejeme troubu na  150 ° C. V misce utřeme tři žloutky a 7 lžiček cukru, do hladké a krémové konzistence. V hrnci zahřejte smetanu pod bodem varu (asi 80 ° C), odstavíme a smícháme s krémem. Poté vrátíme zpět ohřívat na mírném ohni - 7-8 minut. Opět se nesmí vařit. Počkejte, dokud krém nezanechává skvrny na zadní stranu lžíce!

Naplňte krém do zapékacích mističek, zhruba do 3/4, vložte ji do trouby v plechu a ten zalijte horkou vodou aby se krém nespálil při pečení, vodní lázeň by měla dosahovat do půlky mističek.

Pečeme 25-30 minut dokud krém nezhoustne.

Pak krém necháme chladit v lednici po dobu 4-5 hodin.
Poslední a nejvíce zábavná část pro mě - krém posypeme cukrem a hořáčkem zahřejeme na karamel.
Vychutnejte si lahodnou chuť creme brulee !!

Rada na závěr:

Nechce creme brulee dobře vychladit a teprve potom opečte kůrčičku z cukru. Mrkněte na náš kanál jak na to!

Tento recept a video dodal Creative Kitchen Food channel

Pro další recepty prosím dejte odběr na našem kanále, natáčíme min. 1-2 videa týdně!
Určitě budeme rádi za každý komentář, pokud se recept líbí dejte like a sdílejte mezi přáteli!
Děkujeme za sledování!

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY