OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Domácí čokoládová zmrzlina

Ingredience:

  • 250 ml smetany ke šlehání

  • 80 g třtinového cukru

  • 100 g čokolády na vaření

  • 250 ml plnotučného mléka

  • 50 g kakaa

Návod:

Mléko s cukrem v hrnci přivedeme k varu, vmícháme na kousky rozlámanou čokoládu a vzniklé směsi prosejeme kakao, směs odstavíme, dále ji už nevaříme a průběžně mícháme až do úplného rozpuštění čokolády.

V míse vyšleháme smetanu, kterou jemně a opatrně smícháme s již vychladlým krémem, hotovou zmrzlinu vlijeme do vhodné nádoby a dáme ji zamrazit, minimálně na 4-5 hodin, zmrzlinu průběžně promícháváme, zmrzlinu můžeme servírovat se šlehačkou a oplatkou.

Tento recept dodal web ZabavneVareni.cz

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY