OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Domácí burger housky

Ingredience:

Gramáž na 4 velké burgry a 10 menších miniburgrů

  • 700g hladké mouky
  • 15g soli
  • 20g cukru
  • 20g droždí
  • 300g plnotučného mléka
  • 60g másla
  • 80g vlažné vody
  • 4 vejce (2 vejce celá a 2 žloutky na potření)

Příprava těsta:

V 1. misce smícháme mouku, cukr, droždí.

Ve 2. misce smícháme mléko, rozpuštěné máslo, vejce a vlažnou vodu. Tuto tekutinu postupně přilévávme do směsi z mouky. Až na závěr dáme sůl.

Vypracujeme v těsto do hladka, následně přikryjeme utěrkou a necháme cca. 30 minut odležet (při pokojové teplotě).

(nebo v domácí pekárně)

......................... po 30 minutách

Těsto si rozdělíme na 120g a 30g a vytvarujeme bochánky.

120g je pro velké burgery

30g je pro malé burgery

Dáme na plech:

Dáváme jen na plech (na pečící papír) , mezitím si troubu předehřejeme (aspoň 3 minuty nechte vyhřát na 180°)

Dáme do trouby:

Máme vě připraveno a tak plech dáme do trouby, pečeme do zlatova cca. 22 až 27 minut.

DOBROU CHUŤ

Článek dodal Pedro.

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY

Přidat komentář

Přehled komentářů

  • Perfektní

    25.4.2016 21:05:15 | Honzík

    Potvrdilo se že domácí je domácí 8) už nekupuju ty z krámu.

    Odpovědět