OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Langoš

Ingredience:

  • 10ks 

  • 1kg hladká mouka

  • 0,5L mléko

  • 250g zakysaná smetana

  • 1 kostka droždí

  • štipka cukru

  • 1PL sůl

  • 1PL soda bicarbona

  • 3PL slunečnicový olej

  • 3ks česnek

  • kečup

  • tvrdý sýr

  • 200g olej na smažení

Příprava:

Prosejeme si mouku do čisté mísy, přidáme kvásek, který si připravíme z 1dcl mléka, cukru a droždí, dále přidáme sůl, sodu bicarbonu, zakysanou smetanu, zbytek mléka a vše spracujeme na hladké kompaktní těsto, které přikryjeme fresh folií a ihned dáme do lednice minimálně na 1 hodinu odpočinout. Těsto může být v lednici i 1 týden.

Před přípravou langošů, si těsto vybereme z lednice, na vále jej rozdělíme na 100g kuličky, které si na pomoučeném válu vyválíme na placky. Necháme 10 minut vykynout a smažíme na horkém oleji. Dále si připravíme směs na potírání langošů a to tak, že do 3PL slunečnicového oleje si prolisujeme česnek a sůl. 

Po usmažení, necháme langoše okapat na papírovém obrousku, potom potřeme česnekovým olejem, můžeme přidat kečup, nebo jiné ingredience jako česnekovou majonézu, zakysanou smetanu a nastrouhaný tvrdý sýr.

Tento recept dodal web varenijeumeni.cz

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY