OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Domácí mini quiche

Ingredience na těsto :

  • 160g hladká mouka

  • 70g máslo + 10g na vymazání

  • špetka soli

  • 4 lžíce studené vody

Ingredience náplň :

  • zakysaná smetana

  • 1 celé vejce

  • 100 g nastrouhaný čedar + na posypání

  • 8-10 kusů cherry rajčat

  • oblíbená klobáska

  • jarní cibulka nakrájená na menší kousky

  • půlka pórku nakrájená na menší kousky

  • sůl

  • pepř

  • olej

Návod :

Mouku, máslo a sůl zpracujeme na drobenku, vlijeme vodu a zpracujeme v těsto. Zabalíme do potravinové folie a dáme do lednice na 20 minut. Zbytek másla použijeme na vymazání forem na koláč. Po 20 min těsto rozválíme na tenký plát a opatrně přendáme do forem na koláč.
Necháme chladit v lednici 15 minut.
Mezitím v hrnci na oleji osmahneme cibulku a pórek, pak přidáme rajčátka a klobásu a společně smažíme 3-5 minut.
Troubu rozehřejeme na 180 stupňů Celsia (355 stupňů Fahrenheita). Dno těsta vyložíme pečícím papírem a jako zátěž použijeme například cizrnu, čočku, hrách...
Pečeme 10-15 min, vyndáme zátěž a pečící papír a pečeme 10 minut. Mezitím v misce smícháme smetanu, vejce, čedar, sůl a pepř. Když je těsto upečené, naplníme formičky střídavě směsí z misky a z hrnce. Navrch posypeme čedarem a dáme zpět do trouby na 25-35 min. Čas pečení záleží jak velká je forma na koláč. Když nůž zapíchnete do středu těsta a vyjde čistý, je koláč upečený. Nechte ve formě zchladnout a podávejte.

Tento recept a video dodal Creative Kitchen Food channel

Pro další recepty prosím dejte odběr na našem kanále, natáčíme min. 1-2 videa týdně!
Určitě budeme rádi za každý komentář, pokud se recept líbí dejte like a sdílejte mezi přáteli!
Děkujeme za sledování!

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY