OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Noky, gnocchi, nočky... zkrátka N.O.K. náramně oblíbený kousek


Ingredience těsto:

  • 1 kg brambor vařených ve slupce (můžete i den předem)

  • 250 g - 300 g polohrubé mouky (pořádně prosít)

  • 2 vejce

  • špetka soli

Návod:

Brambory oloupeme, nastrouháme, osolíme a smícháme se dvěma vejci.

Mouku přidáváme pozvolna, ne všechnu najednou, a zpracováváme těsto. Nejlépe to jde vlastníma rukama. Zbytečně těsto nedělejte až příliš moučné, noky by měly být nadýchané.

Z dobře vypracovaného těsta tvarujeme nejdříve válečky - viz foto. Z válečků potom oddělujeme stejně velké kousky a tvoříme nočky. Tímto máme noky a můžeme je vařit ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou nahoru.

 

Tento recept dodal web Woman-today.cz

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY