OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Domácí vanilková zmrzlina

Ingredience:

  • 200 g moučkového cukru

  • 250 ml smetany ke šlehání

  • 50 ml mléka

  • 1 vanilkový lusk

  • 7 žloutků

Návod:

Žloutky s cukrem vyšleháme v míse do světlé pěny,rozkrojíme vanilkový lusk, nožem setřeme semínka s dužinou a vše přidáme do připraveného hrnce s mlékem a smetanou, přidáme i zbytek lusku, který po provaření odstraníme pryč.

Tuto povařenou směs přecedíme do žloutkové pěny a za stálého míchání povaříme v páře až do zhoustnutí,takto hotovou zmrzlinu dáme do mrazničky minimálně na 3 hodiny.

Zmrzlinu také můžeme podávat s čerstvým ovocem, strouhanou čokoládou či drcenými oříšky.

Tento recept dodal web ZabavneVareni.cz

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY