OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Francouzská bageta



Ingredience 4 osoby:

  • 4 bagety

  • 1,5 lžíce medu (můžeme nahradit cukrem)

  • 1,5 lžičky cukru

  • 1,5 lžičky soli

  • 1/2 kostky droždí

  • 800 g hladké mouky

  • 450 ml mléka.

Návod:

Všechny suroviny na těsto smícháme a hněteme do doby, než je těsto vláčné a nebude se lepit(ve vlažném mléku rozpustíme cukr, droždí, sůl a smícháme s moukou). Těsto necháme 10 minut odpočinout přikryté pod utěrkou, odpočinuté těsto rozdělíme na 4 stejné díly a z nich vyválíme dlouhé bagety, bagety dáme na plech vyložený pečícím papírem, jemně je uprostřed a podélně nařízneme, vložíme do předehřáté trouby na 220°C.

Pečeme 10 minut, po deseti minutách upravíme teplotu na 180°C a dopékáme, dokud naše bagety nemají zlatavou barvu, vychladlé bagety plníme dle vlastní chuti grilovaným masem, uzeninou, sýrem se zeleninou či je použijeme jako přílohu k hlavnímu chodu.

Tento recept dodal web ZabavneVareni.cz

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY