OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Grilované kuřecí stehna


Ingredience pro 4 osoby:

  • 4 kuřecí stehna (poproste řezníka o cca stejné kousky)

  • 1 lžíce sladké či pálivé papriky

  • 1 lžíce tymiánu

  • 1 lžíce citronové šťávy

  • 1 dl červeného vína

  • 1 větší lžíce medu

  • sůl a pepř

  • olej

Návod:

Omyté a očištěné stehýnka si necháme osušit a během té doby si připravíme marinádu, v misce si smícháme papriku, tymián, citronovou šťávu, červené víno, pepř a med, v případě, že máme med příliš tuhý, můžeme si ho na sporáku ve vodní lázni rozpustit, dodáme olej vše důkladně promícháme ´, potřebujeme marinádu bez hrudek.

Kuřecí stehýnka si důkladně nasolíme, pro chuť masa  je lepší, když sůl pořádně vetřeme ze všech stran, poté vložíme stehýnka do marinády, ve které je důkladně otočíme ze všech stran, čím více se nám marináda dostane k masu, tím chutnější budeme mít stehýnka.

Necháme marinovat nejlépe do druhého dne, případně alespoň 3 hodiny, doporučujeme přípravu na grilu na hliníkovém tácku, či zabalené v alobalu, stehýnkům bude stačit cca 35-45 minut dle intenzity žáru, grilujeme maso tak, ať se nám nepřipálí z vrchu a uvnitř je syrové, podáváme s čerstvým či rozpečeným pečivem, grilovanou zeleninou nebo zeleninovým salátem.

Tento recept dodal web ZabavneVareni.cz

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY