OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Hovězí guláš s fazolovými lusky a bramborou kaší

Ingredience:

  • 3PL sádlo nebo olej

  • 750g hovězí kližka

  • 300g cibule

  • 1ks rajčatový protlak

  • sůl, pepř, majoránka, drcený kmín, mletá červená paprika sladká

  • 200g fazolové lusky

  • 2 stroužky česneku

  • 50g hladká mouka

  • 50g máslo

  • čerstvé petržel

Návod :

V hrnci rozehřejeme tuk a cibuli smažíme tak dlouho, až dostane zlatohnědou barvu a bude – jak říkají profesionálové – v kastrole má chřestit. Přidáme 3PL mleté papriky sladké, rajčatový protlak, kmín a základ mírně podlijeme. Traduje se, že cibule by mělo být stejně jako masa, ale míní se tím objem, nikoli váha; ta je dvojnásobná ve prospěch masa. Do základu přidáme maso nakrájené na větší kostky. Promícháme, aby se obalilo v základu, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem, přidáme majoránku a trochu horké vody. Snížime plamen a zakryté maso zvolna dusíme, jen aby šťáva takzvaně probublávala. Fazolové lusky si uvaříme v hrnci zvlášť v osolené vodě do křupava cca 2minuty. Nesmíme je rozvařit. V malém kastrólu si připravíme tmavou jíšku.

Až je maso měkké, přeložíme ho do čistého hrnce, přidáme k němu uvařené fazolové lusky, šťávu zahustíme jíškou a znovu povaříme 20 minut. Potom štávu přecedíme přes hustý cedník na maso, znovu vrátíme na sporák, guláš dochutíme prolisovaným česnekem, solí popřípadě ještě majoránkou.

Servírování :

Guláš servírujeme s bramborovou kaší, a čerstvou petrželkou.


Tento recept dodal web varenijeumeni.cz

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY