OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Hovězí vývar s domácimi těstovinami

Ingredience :

  • 500 g i více kvalitního hovězího masa (hřbet nožičky, hrudí, maso z krku nebo plec, oháňka, případně morkové kosti)

  • 1 cibule

  • 100 g celeru (1/4 celeru)

  • 100 g mrkve (2 stredni mrkve) 

  • 100 g petržele 

  • 1/2 pórku 

  • koření: několik kuliček černého pepře a nového koření, bobkovy list

  • 1 stroužek česnek

  • sůl

Návod :

Hovězí maso opláchneme, naklepeme a rozkrájíme na větší kusy. Vložíme do hrnce s asi 2 litry studené vody a přivedeme k varu. Přidáme koření i zeleninu (můžeme ji předem osmahnout), přiklopíme pokličkou. Poklička ale neuzavírá hrnec neprodyšně; polévka potřebuje škvírku k dýchání. Vše necháme nejméně dvě a půl hodiny vařit mírným varem, tzv. táhnout; vývar pak bude méně kalný. Tomu zabráníme také tím, že pokud musíme dolévat vodu, tak vždy použijeme jen vodu vařící. Během vaření hlídáme vývar, aby zůstal čistý a sbíráme vznikající pěnu naběračkou. Vývar scedíme co nejhustším sítkem, případně cedník vyložíme utěrkou předtím vymáchanou v horké vodě a pořádně vyždímanou. Tak získá tu správnou propustnost.  

Zbylý vývar - můžeme uchovat po částečném odvaření a následném zmrazením v kostkovém tvořítku na led. Získáme výborný domácí masox. Morkové kosti - můžeme před vaření zbavit morku. Polévka pak bude méně mastná.

Jako vložku do vývaru, si uvaříme domácí těstoviny(recept najdete v kategorii těstoviny). Nasekáme si zelenou petrželku. Zeleninu a maso si nakrájíme na menší kousky.

Servírování :

Vývar servírujeme horký v hlubokém talíři nebo misce, se zeleninou, masem, těstovinami a posypaný čerstvou zelenou petrželkou.

Tento recept dodal web varenijeumeni.cz

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY