OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

HOVĚZÍ ZNOJEMSKÁ, HOUSKOVÝ KNEDLÍK


Ingredience :

  • 600 gramů zadního hovězího (válec)

  • 2 cibule

  • vývar

  • 3 nakládané okurky + lák

  • 150 gramů špeku

  • 1 lžíce sádla

  • oříšek másla

  • sůl, pepř, kmín

  • hladká mouka

  • 1 knedlík houskový LÁZNIČKA a 750 gramů

Návod :

Maso osolíme, opepříme a protkneme klínky slaniny. Na sádle restujeme do zlatova cibuli, pak přidáme maso, které jsme si svázali, pešeme ho ze všech stran, aby se zatáhlo a podlijeme vývarem. Dusíme zvolna do měkka. Když je maso měkké, vyjmeme jej, smícháme trochu vody s hladkou moukou (dle potřeby) a za stálého míchání dobře provaříme. Omáčku dochutíme lákem z okurek. Okurky nakrájíme na kostičky a podusíme je krátce na másle. Přidáme je do hrnce s omáčkou. Maso nakrájíme proti vláknu na porce a podáváme s houskovým knedlíkem LÁZNIČKA připraveným na páře dle návodu.

Fotografie a recept: Hana Trnková

Tento recept dodaly Knedlíky Láznička, s.r.o.

Dokonalá chuť zaručena s Knedlíky Láznička

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY