OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Hráškový krém s uzeným masem a krutony



Ingredience :

  • 400g zelený hrášek mražený nebo čerstvý

  • 500g uzená vepřová žebra

  • 1/2 dcl 31% smetana

  • sůl, bílý pepř celé černé koření

  • 50g hladká mouka

  • 50g máslo

  • bílý toastový chléb

Návod :

Do hrnce si vložíme umytá žebra, zalijeme 1L studené vody, přidáme sůl, celé černé koření, přivedeme k varu a vaříme dokud není maso měkké. Až je maso měkké, ztáhneme ze sporáku, maso vybereme z hrnce a obereme od kosti. Vývar si scedíme přes jemné sítko.

Teď se pustíme do přípravy polévky. Do hrnce dáme máslo, necháme rozpustit, přidáme mouku, osmahneme, připravíme světlou jíšku a zalejeme 700ml vývaru z žeber. Přidáme hrášek, sůl, bílý pepř a vaříme do měkka. Až je hrášek měkký, polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Pro hladší konzistenci můžeme ještě propasírovat přes jemné sítko. Polévku vrátime na sporák, přidáme 1/2dcl smetany, necháme jednou probublat a ztáhneme ze sporáku.

Chléb si nakrájíme na kostičky a opražíme na sucho na pánvi do křupava.

Servírování :

Hráškový krém servírujeme s kousky uzeného masa z žeber,opečenými krutony a kapkou smetany.

Tento recept dodal web varenijeumeni.cz

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY