OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Zavařenina - Jahody s vanilkovým luskem a levandulí

  • 1kg jahody

  • 1ks vanilkový lusk

  • 500g krupicový cukr

  • 1ks gelfix 2:1

  • 3g kyselina citronová

  • čerstvá levandule

Postup : 

Jahody očistíme, odstopkujeme a dáme do čistého hrnce, přidáme zrníčka z vanilkového lusku, který jsme si rozřízli a semínka vydlabali. Necháme 15 minut odležet. Potom přidáme gelfix smícháný se 2PL cukru, krátce povaříme asi minutu, potom přidáme zbytek cukru, kyselinu citronovou a povaříme zhruba 10minut. Do každé vyvařené sklenice vložíme lístek čerstvé máty, zalijeme zavařeninou, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme 5 minut stát.

Tento recept dodal web varenijeumeni.cz

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY