OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Jak vyškavřit sádlo



Není nic lepšího než dobré domácí sádlo. Dobrý kváskov chleb se sádlem a se škvarky, to je bašta.

Pro škvaření kupte 1 kg vyššího syrového sádla. Očistěte (plochu jemně oškrábeme nožem) a nakrájíme na kostky o hraně cca 12 mm. Na škvaření je nelepší litinový hrnec, ale určitě lze použít jakýkoliv jiný. Nakrájené sádlo nasypte do hrnce, osolte, pokmínujte a nalijte na ně cca 100 ml mléka (aby byly škvarky pěkně zlatavé).

Zapněte plotýnku napřed naplno, a až začne mléko bublat, tak zmírněte. Stále míchejte na mírném ohni asi tak 20 až 30 minut. Škvarky postupně pouští sádlo, mléko zmizí. Jakmile začnou škvarky červenat, tak odstavte z plotýnky, ale stále míchejte.

Až jsou pěkně zlatočervené.. Nechejte je někde v chladu stát, pokud chcete sádlo se škvarky. Nebo je sceďte, sádlo nechte ztuhnout a škvarky buď sypejte na chleba namazaný sádlem (pak to více křupe), nebo z nich můžete udělat škvarkové knedlíčky, pomazánku, placky a jiné. Podívejte se do kategorie recepty a najděte si lahodný pokrm se sádlem.

Fotogalerie zdroj : https://pixabay.com

Tento článek pro Vás připravila Michaela inavody.cz 

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY