OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

SCARLETT O´HARA JIŽANSKÁ KRÁSKA

Ingredience těsto:

  • 1 celé máslo případně jednu celou Heru (250 gramů)

  • 1/2 hrnku (cca 200 ml)

  • cukru krupice

  • 1/2 hrnku převařené vody

  • 3 lžíce holandského (opravdu nepodceňujte) kakaa

  • 3-4 celá vejce (záleží na váze a jejich velikosti)

  • 1,5 hrnku dobře prosáté polohrubé mouhy

  • 1 kypřicí prášek do pečiva

  • 3 lžíce kokosu na vrchní posyp (budeme kokos mírně pražit)

  • 2-3 lžíce pikantní marmelády a stejné množství kokusu na obalení stran korpusu

Návod:

V kastrůlku rozehřeme máslo nebo Heru - nesmí se vařit! Přisypeme jemný krupicový cukr. Jakmile se krupicový cukr rozpustí v másle, přidáme 3 lžíče holandského kakaa - mělo by být také dobře prosáté.

Stále ještě máme v kastrůlku na kamnech. Do této dobře smíchané hmoty nalijeme výše uvedené množství převařené vody - ne studené ani ne vařicí, měla by být horká až teplá a vše ještě jednou dobře zamícháme. V tuto chvíli již dáme kastrůlek z plotny, odebereme naběračkou zhruba necelý jeden hrníček této směsi a uchováme.Bude nám sloužit jako poleva na hotový upečený dortík.

A teď přijdou na řadu ostatní suroviny-měly by mít pokojovou teplotu. V míse ušleháme 2 celá vejce, přidávám trošku citronóvé kůry a vmícháme směs s kakaem, kterou jsme si připravili v kastrůlku. Prosijeme polohrubou mouku a přidáváme k ostatním surovinám po částech. Na závěr do směsi vmícháme prášek do pečiva.

Těsto bude řidší, opatrně ho vléváme na plech-formu-na pečicí papír. Pokud přijmete můj typ, tak se mi osvědčilo formu vymazat ztuženým pokrmovým tukem  (je to jediné upotřebení pro ztužený pokrmový tuk v mé kuchyni) a formu vysypávám strouhaným kokosem. Kokosem vysypaná forma dá moučníku bonus navíc! 

Máme předehřátou troubu, moučník je již připravený ve formě a budeme péct při mírnější teplotě do 200 st. asi 20 minut - půl hodiny, je třeba trošku pohlídat. Po dvaceti minutách vyzkoušet špejlí, pokud je pečeno, o.k. v jiném případě můžeme nechat v troubě moučník "dojít". Po upečení - na zcela horký moučník nalijeme odloženou polevu, kterou jsme si nechali v hrníčku a stěrkou rychle a jemně rozetřeme na povrchu moučníku.

Ve chvíli, kdy vkládáte moučník do trouby začněte pracovat s kokosem. Na malé pánvi s citem a jemností opražíte zhruba 3 lžíce strouhaného kokosu.... za malou chvilku to máte, kokos se velmi krásně rozvoní a vy si uvědomíte ten rozdíl - jak čichově, tak chuťově - takže tímto kokosem, který samozřejmě nezůstan

Tip na závěr: 

Je pečeno, dali jsme polevu, zasypali jsme polevu opraženým kokosem. Řada je na marmeládě. Dávám pikantní rybízovou, ale nemusíte samozřejmě dávat vůbec anebo si zvolit dle své vlastní chuti. Po obvodu natírám marmeládou a zasypávám čistě bílým - nepraženým strouhaným kokosem. Za krátko si všimnete, že marmeláda - zvláště tehdy, pokud jste dali rybízovou (anebo červené barvy jiný druh ovoce) se začne mírně vpíjet do čistě bílého kokosu - Scarlett se začně rdít, červenat, kolem dokola tak vytvoříte krásný ruměnec.

Tento recept dodal web Woman-today.cz

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY