OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Koprová omáčka

Ingredience :

  • 100g máslo

  • 100g hladká mouka

  • 1L zeleninový vývar

  • čerstvý kopr

  • ocet

  • sůl

  • 1dcl mléko

  • 200ml smetana ke šlehání

  • cukr krystal

Návod :

V hrnci si necháme rozpustit máslo, přidáme mouku, připravíme světlou jíšku, kterou zalejeme zeleninovým vývarem a mlékem. Omáčku mícháme a vaříme zhruba 20 minut, potom přidáme smetanu, necháme jednou probublat a přecedíme do čistého hrnce, přes hustý cedník. V rendlíku si svaříme ocet a spaříme nasekaný kopr, který potom scedíme. Kopr přidáme do omáčky, omáčku dochutíme, solí, octem a cukrem.

Tento recept dodal web varenijeumeni.cz

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY