OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

KRAJKOVÍ ZELENINOVÍ STOČENCI

Dnes mám pro vás připraveno něco skutečně speciálního, po čem určitě nepřiberete.  Ještě mne neomrzelo stále vymýšlet něco netučného, zdravého a přitom takového, aby to bylo nejenom k snědku, ale aby si i chuťové pohárky přišly na své. Tak snad se mi to podařilo.

Ingredience:

pro dvě osoby

  • 3 syrové okrájené brambory

  • 1-2 mrkve

  • 1-2 lilky (bez jadérek)

  • 2 vejce

  • špetka soli a pepře

Návod:

Nahrubo nastrouháme brambory, mrkev, lilek a smísíme. V druhé míse ušleháme 2 celá vejce, osolíme, okořeníme. Vše spojíme dohromady. Tuto směs v jemné, tenčí vrstvě klademe na pečicí papír a dáváme na plech do vyhřáté trouby.

Ve vyhřáté troubě pečeme zhruba 30 minut. Po té opatrně vyjmeme,  necháme trošku schladnout, než dáme náplň.

Tip na závěr: 

Stočenče Stočenče co v sobě ukrýváš ?

Určitě vás zajímá, co v sobě Stočenči ukrývají. Ti moji jemnou vrstvu mascarpone, případně osolený tvaroh s kmínem (to je velká dobrota) a plátek či dva debrecinky.

 Náplň máme a nyní přijde na řadu opatrné stočení. Těsto, jehož základem je pouze zelenina a vejce je velmi "křehké" (připomíná mi krajku) proto pracujte opatrně, ať si Stočence neproděravíte. Jakmile Stočence stočíme, vložíme zpět na plech a dáme na 10 minut zapéct zpět do trouby. Žádný tuk, jen hezky tak jak je Stočenec stočený, ještě 10 minut pečeme.

Po cca 10ti munutách vyndáme z trouby, z plechu, dáme na talíř, posypeme nivou anebo jiným sýrem. Podáváme teplé.

Lahodné jsou v kombinaci s červenou řepou. Nejchutnější jsou teplé, ale dají se samozřejmě konzumovat i jako studená chuťovka.


Ať vám mí Krajkoví zeleninoví Stočenci chutnají.

Tento recept dodal web Woman-today.cz

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY