OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Kroupová polévka s uzeným masem a krupicovými bylinkovými noky

Ingredience :

  • uzená vepřová žebra

  • 1ks brambora

  • 1ks mrkev

  • 1ks kedlubna

  • 1ks cca 50 celer bulvový

  • velké kroupy

  • máslo

  • hladká mouka

  • červená paprika sladká

  • 1ks cibule

  • 2ks česnek

  • sůl, pepř(celý a mletý)

  • Noky: 2ks vejce, dětská krupice, sůl, kopr, hladkolistá petržel

Návod :

Den předem namočíme velké kroupy do vody.

Do hrnce se studenou vodou vložíme uzená žebra, přidáme sůl, celý pepř, celý česnek, celou cibuli a přivedeme k varu. V dalším rendlíku uvaříme kroupy ve stejné vodě, v které jsme je namáčeli.

Po půl hodině pomalého vaření masa, přidáme do polévky očištěnou a na kostičky nakrájenou zeleninu(mrkev, celer, kedlubna, brambora) a kroupy.

Všechno spolu vaříme dalších 10 minut, do té doby než je zelenina poloměká. Potom si v dalším rendlíku připravíme jíšku s červenou paprikou. Do rendlíku dáme rozpustit máslo, přidáme stejný poměr hladké mouky 1:1(maslo:mouka) a mícháme aby se vytvořila jíška, potom přidáme 2 ČL červené sladké papriky, jenom trochu promícháme a okamžitě vložíme do polévky. 

Jíšku po přidaní papriky nesmíme dloho restovat, jinak zhořkne!

Polévku povaříme zhruba dalších 15 minut, dokud nebude zelenina měká.

Mezi tím si připravíme noky a to tak, že si roklepneme vajíčka, přidáme sůl, pepř, nasekaný kopr a petržel a po malém množství po lžičkách přidáváme dětskou krupici, dokud nám nevznikne polohusté těstíčko. Toto těsto na noky, musí aspoň 10 minut odpočívat, aby se všechny ingredience propojili.

Těsně před dovařením polévky, zhruba 5 minut, vkládáme do polévky noky polévkovou lžící. Noky se Vám budou tvořit lépe, pakliže před nabraním těsta na lží, lžíci namočíte do horké polévky. Až budou noky zhruba za 2 minuty uvařené, vyplavou na povrch polévky.

A je hotovo!

Servírování:

Tuto polévku je nejlépe servírovat v hluboké misce, je to hutná polévka. Podáváme s pečivem, třeba i namísto hlavního jídla.

Tento recept dodal web varenijeumeni.cz

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY