OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Kuřecí kapsa plněná mozzarellou, sušenými rajčaty, šunkou a tarhoňa

Ingredience:

4 porce

  • 4ks kuřecí prsa (cca 1ks/150g)

  • 1 ks mozzarella

  • 50g vepřová šunka výběrová

  • 30g sušená rajčata

  • sůl, pepř

  • sušené oregano

  • olej

  • 400g tarhoňa

  • 50g máslo

  • 2dcl kuřecí vývar nebo Bio bujon

Návod:

Kuřecí maso si umyjeme, očistíme a osušíme. Maso nařízneme podélně a tím vytvoříme kapsu, kterou naplníme. Mozzarellu, rajčata a šunku si nakrájíme na malé kostičky, osolíme, opepříme, přidáme sušené oregáno a promícháme. Touto směsí plníme kuřecí kapsu a pomocí špejle uzavřeme. 

Nechám si rozehřát pánev, přidáme 3PL oleje, maso zprudka z obou stran opečeme, přendáme do zapékácí mísy, na každý kousek dáme oříšek másla, podlejeme trochou vývaru a dáme do trouby péct na 180°C zhruba 20 minut. Po upečení necháme maso chviličku odpočinout.

Tarhoňu(maďarská těstovina - drobná jako rýže) si připravíme tak, že do hrnce dáme pár lžíc oleje, necháme ho rozehřát, vsypeme tarhoňu, opečeme zhruba 1 minutu, osolíme a zalejeme horkou vodou, zhruba 1cm nad tarhoňu. Přiklopíme, zháhneme plamen na stupeň 2 a pomalu podobně jako rýži uvaříme. Necháme tarhoňu absorbovat všechnu vodu. Druhý způsob přípravy tarhoni je, že ji uvaříme ve vodě, podobně jako těstoviny.

Tento recept dodal web varenijeumeni.cz

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY