OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Lasagne s rajčaty a hráškem

Ingredience:

4 porce

  • 250g lasagne

  • 250g mražený hrášek

  • 1 plechovka loupaných rajčat

  • čerstvá bazalka

  • sůl, pepř

  • parmezán

  • 1/2L mléko

  • 50g máslo + na vymazání

  • 50g  hladká mouka

  • muškátový oříšek

  • olivový olej

Návod :

Nejdříve si připravíme bešamel. Do rendlíku si dáme roztopit máslo, přidáme hladkou mouku, připravíme světlou jíšku, kterou zalejeme mlékem, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a neustále mícháme až do zhoustnutí omáčky. Omáčku je nutno míchat, má tendenci se připalovat.

Po zhoustnutí ztáhneme ze sporáku.

Zapékací mísu si vymažeme máslem. Hrášek si zpaříme horkou vodou, po 1 minutě ho rychle zchladíme v ledové vodě, aby si zachoval barvu.

Do zapékací mísy začíname ukládat vrstvy. První vrstva bude bešamel, na ní uložíme neuvařené plátky lasagní, další vrstva budou rajčata s natrhanou bazalkou a hráškem a potom znovu bešamel, lasagne, rajčata, hrášek a poslední vrstva bude bešamel. Na vrch nastrouháme tlustou vrstvu parmezánu, přikryjeme alobalem, nebo příklopem a necháme v troubě na 180°C péct 45minut. Po 45 minutách sundáme alobal nebo příklop a pečeme do zlatova.

Servírování:

Na talíř naložíme porci lasagní, zakápneme olivovým olejem a znovu nastrouháme čerstvý parmezán.

Tento recept dodal web varenijeumeni.cz

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY