OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Lehká roláda s čerstvým ovocem


Ingredience:

         Těsto:

  • 5 vajec

  • 3 lžíce hladké mouky

  • 2 lžíce polohrubé mouky

  • 1 lžíce Solamylu

  • 6 lžic cukru

  • 1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva

  • špetka soli

    Krém:

  • 1 šlehačka

  • 1 vanilkový pudink určený pro přípravu bez vaření

  • 1 plechovka ananasu

  • sezónní ovoce dle chuti

  • Kokos na ozdobení

Návod:

Korpus:

V míse ušleháme se špetkou soli tuhý sníh z bílků, poté postupně přidáváme cukr, který zašleháváme do sněhu, za stálého míchání do směsi z bílků a cukru vléváme rozmíchané žloutky. Po žloutcích lehce vmícháváme směs mouky, solamylu a kypřícího prášku, těsto nalijeme na plech vyložený vyložený pečícím papírem, stěrkou uhladíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C 5-7 minut.

Rychlý krém:

Do nádoby s víkem nalijeme šlehačku, přidáme pudink a na kousky nakrájený ananas, nádobu pořádně uzavřeme víkem a v rukách třepeme tak dlouho, dokud nám směs nezhoustne. Krém rozetřeme na vychladlý piškot, část krému si necháme na ozdobení rolády.

Na střed rolády si poklademe ovoce a roládu pomalu zavineme, pomáháme si pečícím papírem, hotovou roládou na vrchu potřeme jemnou vrstvou zbývajícího krému, posypeme kokosem a necháme hodinu v chladničce zatuhnout, nakrájenou roládu nahoru dozdobíme ovocem a servírujeme s dobrou kávou či čajem.

Tento recept dodal web ZabavneVareni.cz

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY