OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Letní zeleninová polévka s bylinkovými krupicovými noky

Suroviny:

  • 1ks mrkev

  • 1ks malá kedlubna

  • 1ks menší cibulka

  • 50g zelený hrášek

  • 1ks rajče

  • hladkolistá petržel, kopr

  • 1ks vejce

  • 2PL jemná krupice

  • 50g máslo

  • voda

  • Bio zeleninový bujón

  • sůl, pepř

Návod :

Mrkev, cibuli a kedlubnu si umyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Do rendlíku dáme máslo, rozehřejeme, přidáme nakrájenou cibulku, osmahneme do zlatova, potom přidáme mrkev, kedlubnu, hrášek, rajče a znovu osmahneme. Přidáme sůl, pepř, Bio zeleninový bujón a zalejeme vodou.

Polévku vaříme do té doby, než bude zelenina měkká. Do malé misky si rozklepneme vajíčko, přidáme krupici, nasekané bylinky kopr a petržel, sůl a vymíchame husté těstíčko. Necháme 5 minut odležet. Až je zelenina v polévce měkká, pomocí lžíce vkládáme těstíčko přímo do polévky, tvoříme noky. Až nám noky vyplavou na povrch polévky, jsou uvařené. Polévku ztáhneme ze sporáku.

Servírování :

Do misky nebo hlubokého talíře naložíme horkou polévku a posypeme čerstvou petrželkou.

Tento recept dodal web varenijeumeni.cz

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY