OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

LEVANDULOVÁ SRDÍČKA


Ještě nepečete levandulově? Já si loni udělala levandulové vánoce a pro velký úspěch budu letos opakovat. Zkrátka a dobře jsem si řekla, že kromě tradičního vánočního cukroví, které pečou všichni, bych chtěla udělat naopak něco výjimečného, co překvapí, dodá novou chuť a vůni. A protože si pěstuji na lodžii levanduli, nebylo nadále již nad čím přemýšlet. Začala jsem tak, že jsem si připravila levandulový cukr (cca minimálně týden dopředu) a navařila si levandulový med. Mohla jsem začít.

Ingredience:

  • 220g hladké prosáté mouky

  • 110g másla - Hery

  • 70g moučkového cukru

  • 1 čajová lžička levandulového medu

  • 1/2 balíčku valnilkového cukri

  • 1 sáček vanilkového pudinku

  • 2 žloutky

  • 1-2 lžíce mléka

  • potravinářské fialové barvivo na obalení

    návod na Levandulový cukr na vánoční pečení od stejného autora nalezenete ZDE

Návod:

1. Všechny ingredience (kromě levandulového cukru s vanilkovým a potravinářského barviva) smícháme a vypracujeme těsto.

2. Zabalíme do folie a necháme alespoň hodinu v ledničce odpočívat.

3. Po té vyjmeme z ledničky, vybalíme z folie a necháme těstu chvíli, aby povolilo.

4. Na pomoučeném vále vyválíme plát cca 3 mm silný a vykrajujeme srdíčka.

5. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě okolo 170 stupňů asi 8 minut.

6. Ještě horké, ihned po vyjmutí z plech obalujeme v cukru s potravinářským barvivem.

Tip na závěr:

Pokud nemáte připravený levandulový med a budete dávat med lesní či luční, přidejte do těsta ještě špetku citronové kůry.

návod na Levandulový cukr na vánoční pečení od stejného autora nalezenete ZDE

Ať se vám levandulová srdíčka podaří a ať obohatí vaše sváteční chvíle.

 

Tento recept dodal web Woman-today.cz

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY