OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Maková bábovka s perníkovým kořením

Tento recept je evergreenem mezi recepty na bábovky. I přes jednoduchý recept bude tato „makovka“ odměnou pro všechny, kteří jí ochutnají. Základem je však kvalitní mák. Samotná příprava pak není obzvlášť náročná. Pokud nemáte mlýnek na mák, klidně použijte mák celý.

Recept:

12 porcí                               1 hodina

 

6 vajec

180 g cukru krupice

6 lžic slunečnicového oleje

120 g hladké mouky

120 g mletého/nemletého máku

2 lžičky perníkového koření

Nejdříve oddělte žloutky od bílků. Z bílků ušlehejte pevný sníh. Pomalu do něj přidávejte cukr, dokud se nevytvoří pevné špičky. V tento moment začněte zašlehávat žloutky a olej. Do hotové bílkové směsi už jemně vařečkou vmíchejte prosetou mouku, perníkové koření a mák. Hotové těsto vlijte do vymazané a vysypané formy a pečte na 150 °C  po dobu 50 minut.

V hlavní roli mák. V jedné makovici je přibližně pět tisíc namodralých semínek. Také receptů s mákem je nespočet. Dovedete si představit, že byste se o tuto ryze českou plodinu – superpotravinu – v podobě makových buchet, koláčků nebo závinů ochudili? Z máku můžete vařit nejenom podle tradičních receptů. Zkuste makové smoothie, makové lívance nebo bábovku s nemletým mákem.

Pro makové recepty vždy používejte čerstvý kvalitní mák. Pokud si chcete být jistí, že jej v obchodě poznáte, navštivte www.nasmodrymak.cz, kde se dozvíte více informací o naší české tradiční plodině – máku.

Tento článek dodala Rasta

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY