OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Manon Lescaut


Chcete-li si upéci něco krásného, něžného, hříšného (jako sama Manon) pak budete potřebovat tyto suroviny.

Ingredience:

  • 2 hrnky polohrubé dobře prosáté mouky

  • 1/2 hrnku krupicového cukru

  • 1 polévkovou lžíci medu (dala jsem svůj levandulový)

  • 3 celá vejce

  • 2 dcl oleje

  • 3 polévkové lžíce strouhaného kokosu

  • prášek do pečiva

  • citronová kůra

  • vanilkový cukr - dáváte-li med nemusíte

  • jahody - konzervované, které necháme na sítku okapat

Návod:

Veškeré suroviny vymícháme a nalijeme na vymaštěný a hrubou moukou vymaštěný plech anebo do vysoké formy.

Na těsto klademe v kokose obalené jahody. Dáme péci při mírné teplotě asi 170 stupňů celsia. Peče se zhruba kolem 30 minut.

Mezitím vyšleháme z 1 bílku a 2 lžic krupicového cukru tuhý sníh, nakonec do něj přimícháme hrstičku levandulových sušených květů. Na téměř hotový moučník pomocí stěrky naneseme tuto cukrovo-levandulovou hmotu a necháme chviličku péci.

"Manon je první a poslední můj hřích, nepoznat Manon, nemiloval bych."

Vítězslav Nezval, Manon Lescaut

Tip na závěr: 

MANON LESCAUT  je novela francouzského spisovatele Abbé Prévosta. Poprvé byla vydaná v roce 1731. Jelikož ve své době působila velmi kontroverzně, bylo její vydávání ve Francii velmi brzy zakázáno.

Jenže zákazy - nezákazy, toto Prévostovo dílo se stalo záhy velmi populární a šířilo se nezákonně mezi lidmi. 

Manon je šestnáctiletá dívenka, kterou její rodiče nutí jít do kláštera. Rytíř des Grieux a jeho přítel Tiberge se mají stát knězi. Des Grieux se setkává s Manon a oba se do sebe zamilují a odjíždějí spolu do Paříže.

 

Tento recept dodal web Woman-today.cz

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY