OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

 Masové kuličky v rajské omáčce, houskový bylinkový knedlík Láznička

Na masové kuličky :

  • 700 g mletého hovězího masa

  • 0,5 dcl vody

  • 1 lžíce oleje

  • 2 vejce

  • sůl

  • pepř

  • majoránka

  • bazalka

  • mletá paprika

  • cibule

  • palička česneku

  • hladká mouka

Na omáčku :

  • 200 g rajského protlaku

  • několik čerstvých rajčat 

  • 3 lžíce másla

  • 2 lžíce hladké mouky

  • 2 cibule 

  • 1 l voda (vývar)

  • sůl

  • pepř

  • 3 ks nové koření

  • 3 ks kuličky pepře

  • 2 ks bobkový list

  • 2 ks hřebíček

  • malá lžička skořice mleté

Návod : 

Do mísy si dáme vejce, všechno dané koření, vodu, olej, nakrájenou cibulku a lisovaný česnek. Vše pořádně promícháme a přidáme mleté maso a rukou pěkně prohněteme. Žádnou mouku, ani strouhanku nepřidáváme. Mokrou rukou tvoříme koule, každou obalíme v mouce, skládáme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme asi 30 minut. Omáčku si připravíme: V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli, orestujeme, pak přidáme mouku a připravíme cibulovou jíšku, kterou rozředíme vodou, či vývarem, a stále mícháme. Hrudek se nemusíme obávat, budeme pak cedit. Přidáme rajský protlak, pokrájená rajčata, všechno dané koření a za stálého míchání vaříme asi 20 minut. Nakonec omáčku scedíme do zapékací mísy, přidáme pečené koule i s výpekem a dáme do trouby dopéct asi 15 minut. Podáváme s výborným houskovým bylinkovým knedlíkem Láznička.

Fotografie a recept: Romana Langerová

Tento recept dodaly Knedlíky Láznička, s.r.o.

Dokonalá chuť zaručena s Knedlíky Láznička

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY