OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Medová a pikantní kuřecí křídla

Lehce mazlavá, pekelně dobrá !

Ingredience:

  • 0,5 Kg kuřecích křídel

čerstvá od řezníka, jsou nejlepší

  • Směs na marinádu:

  • 2 stroužky česneku
  • 5 lžic medu 
  • 4 lžičky worchesterové omáčky
  • 4 lžičky sojové omáčky
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 0,5 lžičky pálivého koření (chilli)
  • 0,5 lžičky mletého černého pepře
  • 0,5 lžičky sladké papriky

Příprava:

Směs smíchejme ve větší misce a opláchnutá křídla obalte.

Necháme odležet - ideálně na 24 hodin (můžete i na kratší dobu, ale čím déle, tím lépe a masíčko bude odpadat od kostí)

......................... po 24 hodinách

Připravíme si pekáč, křídla vyskládáme a přelijeme marinádou.

Přikryjeme alobalem.

Dáme do trouby:

Po cca. 40 minutách, odkryjeme alobal a necháme dopéci.

Pečeme ještě 20 minut (klidně i déle, podle toho jak moc chceme mít křídla propečená)

Tip: 

Troubu předehřejeme (aspoň 3 minuty nechte vyhřát)
Pečeme vždy na pečícím papíře
Pečeme na 200° horkovzdušné troubě
Příloha může být cokoli, pečivo, hranolky, americké brambory.

Tento recept pro Vás připravil Kuchař Honza inavody.cz 

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY