OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Mramorová buchta s vaječným likérem

Ingredience:

    • 1 ¼  hrnku cukru krystal (300 g - 350 g)

    • 4 vejce

    • 2 hrnek mléka (500 ml)

    • 100 ml oleje

    • 1 kypřící prášek

    • 2 polévkové lžíce kakaové prášku

    • 2 hrnky hladké mouky (300 g)

    • 1 vanilkový cukr

    • 1 vanilkový pudink prášek

    • 250 g tvarohu

    • 4 polévkové lžíce vaječného likéru (¼ hrnku)

      + plech s vyššími okraji, pečící papír, ruční šlehač

Postup:

Mramorového vzhledu docílíme spojením dvou těst tekuté/krémové konzistence:

  • 1. těsto - kakaové

¾ hrnku cukru krystal (150 g - 200 g) a 2 vejce vyšleháme do pěny (cca 1,5  minuty), přilijeme 1 hrnek mléka (250 ml) a 100 ml oleje, opět vyšleháme, přisypeme 1 kypřící prášek, 2 polévkové lžíce kakaové prášku a 2 hrnky hladké mouky (300 g).

Těsto necháme odpočinout, omyjeme si šlehací metly a připravíme si druhé (tvarohové) těsto.

         
  • 2. těsto - pudinkové

½ hrnku cukru krystal (150 g) a 2 vejce (cca 1,5 minut),vyšleháme do pěny (cca 1,5  minuty), přidáme 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink prášek, 1 hrnek mléka (250 ml) a 250 g tvarohu Dle libosti můžeme přidat 4 polévkové lžíce vaječného likéru (¼ hrnku), případně rumu :-)

Na plech vyložený pečícím papírem nalijeme ¾ kakaového těsta, těsto má tužší konzistenci proto ho na plechu rovnoměrně stěrkou rozetřeme. Následně na plech nalijeme celé pudinkové těsto, které je řídké/tekuté (to je v pořádku). 

Nakonec nalijeme na plech cik cak zbytek kakaového těsta.

Pečení:

  • Vložíme do trouby a pečeme 45 minut na 180°C 
Po vychladnutí nakrájíme a můžeme podávat. Přejem Vám dobrou chuť ! 

Tento recept pro Vás připravila Kuchařka Lucka inavody.cz 

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY

Přidat komentář