OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Pečená medovo-česneková kuřecí křidýlka se zeleninou a dipy

Ingredience :

  • 1kg kuřecí křidýlka

  • 0,5dcl olej

  • 2 stroužky česnek

  • 1PL med

  • sůl, pepř

  • 1ks citron

  • 1ČL sojová omáčka

  • mrkev, řapíkatý celer, paprika ....(jakákoliv zelenina jako příloha)

  • beraní rohy

  • salát (rukola, polníček....)

Dipy: 

Dip z modrého sýra:

  • 3PL zakysaná smetana

  • 50g modrý sýr

  • černý pepř mletý

Dip americký:

  • 2PL majonéza

  • 2PL kečup

  • sůl, pepř

Postup:

Maso si umyjeme a osušíme. Připravíme si marinádu a to tak, že smícháme olej, prolisovaný česnek, med, sójovú omáčku, šťávu z citronu, sůl a pepř. Maso si dáme do mísy, zalejeme ho marinádou, pořádně rukama vmasírujeme marinádu do masa, přikryjeme fresh folií a dáme do lednice aspoň na 2 hodiny odležet. Po 2 hodinách maso přeložíme na pekáček podlejeme troškou vody a pečeme při 180°C do křupava z obou stran.

Teď si připravíme dipy. Sýrový dip si připravíme tak, že ponorným mixérem rozmixujeme do hladka modrý sýr, přidáme zakysanou smetanu a pepř. Přendáme do servírovací mističky a dáme chladit. Americký dip si připravíme tak, že majonézu, kečup, sůl, pepř si smícháme, vložíme do servírovací mističky a dáme chladit.

Až je maso upečené, naservírujeme ho na servírovací podnos společně s čerstvou nakrájenou zeleninou, salátem, beraními rohy a dipy.

 

Tento recept dodal web varenijeumeni.cz

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY