OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Pečená krůtí prsa se špenátem, fetou, slaninou a houbovo-hráškovou rýží

Ingredience:

4 porce

  • 4 porce

  • 750g krůtí prsa

  • sůl, pepř

  • 100g listový špenát(mražený)

  • 50g slanina

  • 50g feta

  • 1 stroužek česneku

  • 75g máslo

  • 250g kulatozrnná rýže

  • zeleninový vývar

  • 50g žampiony

  • 50g hrášek (mražený)

  • parmezán

  • olivový olej

Návod:

Nejdříve si připravíme náplň. Na panvičku si dáme olivový olej, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, osmahneme, potom přidáme rozmražený špenát, prolisujeme česnek, osolíme a opepříme. Vše chvíli osmahneme a ztáhneme ze sporáku. Potom přidáme na malé kostičky nakrájenou fetu.

Maso si umyjeme a nožem uděláme kapsu. Kapsu naplníme špenátovou náplní, pomocí špejlí, nebo nitě uzavřeme, vložíme do pekáčku, podlejeme vývarem, přidáme oříšek másla, přiklopíme a a pomalu pečeme na 180°C v troubě asi hodinu, potom poklop odstraníme a pečeme až vznikně zlatavý povrch masa. Rýži si připravíme tak, že si umyjeme žampiony, nakrájíme je na plátky. Do hrnce si dáme oříšek másla, přidáme žampiony, osmahneme, dále přidáme hrášek, osolíme, opepříme, přidáme opranou rýži, vše znovu promícháme, zalejeme vývarem 1cm nad směs a dusíme.

Až je rýže hotová, přidáme do ní nastrouhaný parmezán.

Servírování:

Na talíř si naložíme porci rýže, přidáme na plátky nakrájené krůtí maso tak, aby byla vidět mozaika špenátové náplně, nakonec podlejeme výpekem a ozdobíme bazalkou.


Tento recept dodal web varenijeumeni.cz

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY