OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

PEČENÉ PLNĚNÉ BRAMBORY

Suroviny na přípravu tohoto jídla má doma standardně snad každý. Že i  z mála lze skvěle uvařit, o tom vás přesvědčí tento recept. Plněné brambory pak můžete servírovat samotné nebo jako přílohu k jídlu. Pro tento recept jsou ideální brambory varného typu C, označené modrou barvou.

Počet porcí: 6
Doba přípravy: 90 min.

Ingredience:

  • 6 větších brambor (nebo více menších)

  • 200 g zakysané smetany

  • 100 g šunky

  • 150 g eidamu vcelku

  • 2 rajčata

  • 1 jarní cibulka

  • 2 stroužky česneku

  • olej

 

Postup:

  1. Brambory vyskládejte na plech, pokapejte je olejem, osolte a opepřete.

  2. Pečte na 190 °C asi 40 minut nebo doměkka (dle velikosti brambor). Poté je nechte mírně vychladnout.

  3. Z brambor odřízněte vršky a vydlabejte dužinu. Tu v misce smíchejte se smetanou, prolisovaným česnekem a nasekanou šunkou. Osolte a opepřete.

  4. Do každé brambory vložte 1–2 plátky rajčat, naplňte ji směsí ze zakysané smetany a navrch nasypte nastrouhaný sýr.

  5. Takto naplněné brambory vyskládejte na plech, vraťte do trouby a pečte dozlatova.

  6. Podávejte posypané nasekanou jarní cibulkou.

Tento návod dodala AkademieKvality.cz

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY