OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Pečené vepřové kolínko



Tradiční česká pochoutka, kterou si může každý vylepšit podle svého, podívejte se na můj recept zadního vepřového kolena.

Ingredience:

  • uzená, nebo syrová vepřová kolena (doporučuji uzená)

  • bobkový list

  • nové koření

  • celý černý pepř

  • jalovec

  • sůl

  • cibule

Příloha:

  • okurka

  • křen

  • hořčice

  • zelí

  • chléb

Návod:

Do velkého hrnce vložíme kolegno, nalijeme vodu, osolíme, přidáme 3 bobkové listy a připravené koření. Přivedeme k varu a vaříme zhruba 1,5 hodiny (do změknutí masa). Mezitím si horkovzdušnou troubu rozehřejeme na 200 °C.

Po uvaření kolena si připravíme pekáč, nebo pečící mísu. Koleno vložíme do pekáčku a podlijeme vývarem z kolena.

Takto připravené vložíme do trouby a pečeme až 2 hodiny. Pečeme podle krustičky. Pravidelně otáčíme a poléváme vývarem. Výsledkem bude křupavá chutnná kurčička a lahodné šťavnaté masíčko.

Krásně upečené vepřové koleno servírujeme s tím co máme rádi. Základem je chléb, kyselá okurka, hřočice a křen.

Tento článek pro Vás připravila Blanička inavody.cz 

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY