OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Penne s rajčaty a lilkem

Ingredience :

  • 2 porce

  • 200g penne

  • 1ks lilek

  • hrst oliv

  • parmezán

  • olivový olej

  • 3ks rajčata

  • sůl, pepř

  • 1ks česnek

  • čerstvá bazalka

Návod :

Do vroucí vody dáme uvařit těstoviny(dle návodu). Těstoviny vaříme vždy AL dente(na zkus). Zatímco se nám těstoviny vaří, připravíme si rajčata. Rajčata si nařízneme a spaříme je vroucí vodou. Zhruba po jedné minutě je vybereme a ochladíme je v ledové vodě. Tento proces je nutný proto, aby se rajčata krásně oloupala. Takže následně rajčata oloupeme a nakrájíme na středně velké kousky.

Rozehřejeme si pánev, přidáme olivový olej a česnek, který roztlačíme dlaní. Česnek přidáváme pouze proto, aby nám ovoněl olej, na konci ho vybereme.

Potom přidáme nakrájená rajčata, olivy, lilek,  čerstvou bazalku, sůl a pepř. Všechno spolu promíchame a necháme podusit asi 5 minut. Kdyby se tekutina během dušení vypařila, přidejte pár lžic vody z těstovin, promíchejte a už dále nevařte. Z pánve odstraníme stroužek česneku. Až jsou penne uvařené, vrátime pánev na sporák. Penne přidáme do pánve a prohodíme. Dále přidáme do pánve trochu parmenzánu, čerstvé bazalky a znovu všechno spolu promícháme. 

Servírování:

Do hlubokého talíře naložíme porci voňavých penne, posypeme parmezánem, pokapeme olivovým olejem a můžeme dozdobit čerstvou bazalkou nebo čerstvým polníčkem.

Tento recept dodal web varenijeumeni.cz

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY