OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Pepřenky z ryb

Nasolené, v octovém nálevu naložené proužky rybího masa, promíchané se sterilovanou zeleninou, dochucené pepřem a dalším kořením, nakonec zalité sladkokyselým nálevem.

Několik hodin nasolení, 4 až 5 dní naložení, 3 dny finálního odležení

Ingredience :

  • 2 kg bílé ryby (cejn, plotice, kapr ...)

  • 5-6 vrchovatých lžic soli

  •  Na nálev na naložení:

  • 3 dcl octa

  • 3/4 l převařené, mírně prochladlé vody

  • 2 vrchovaté lžíce cukru

  • 1 vrchovatá lžíce soli

  • 5-8 ks kuliček černého pepře

  • 4-6 ks kuliček nového koření

  • 2 ks bobkové listy

  •  Na dohotovení:

  • 5-7 ks středně velkých cibulí

  • 150-200 g sterilované zeleniny (směs zelí, mrkve, hrášku a okurky)

  •  mletý černý pepř

  •  Na nálev na finální zalití (dochucení):

  • 5-6 lžic oleje

  • 3 lžíce krystalového cukru

  • 1,5 lžíce soli

  • 1/2 lžičky mletého černého pepře

  • 1 ks chilli papričky

  • 2 dcl vody

  • 1 dcl octa

Návod :

1. Očištěné ryby nafiletujeme, jednotlivé filety pak nakrájíme na proužky, ty vložíme do cedníku a důkladně propereme pod studenou tekoucí vodou, necháme důkladně okapat.

2. Připravené maso dáme do větší mísy a posypeme solí, promícháme a necháme několik hodin odležet, nejlépe přes noc.

3. Připravíme nálev na naložení; smícháme 3 dcl octa s převařenou, mírně prochladlou vodou (¾ l), přidáme lžíci soli a 2 lžíce cukru, celé koření, vše promícháme.

4. Odležené ryby propláchme, zbavíme soli a necháme okapat, maso pak vložíme do zavařovací sklenice a zalijeme studeným nálevemu, uzavřeme víčkem a necháme v lednici asi 4 až 5 dní odležet. 

5. Jakmile kosti díky působení octa změknou, proužky ryby procedíme a necháme okapat.

6. Oloupané cibule nakrájíme na plátky, přidáme sterilovanou zeleninu, na kousky pokrájenou chilli papričku, vše smícháme, dochutíme pepřem.

7. Nakonec směs dáme do zavařovacích sklenic, zalijeme finálním nálevem, který jsme připravili smícháním výše uvedených surovin (pokud je málo nálevu, uděláme si další várku!), zavřené pepřenky necháme další 2 až 3 dny odležet, pak se do nich můžeme konečně pustit.

Tento recept dodal www.rybarskyrozcestnik.cz

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY