OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Piškotová roláda s ořechy a čokoládou


Ingredience:

  • 4 vejce

  • 80g hladké mouky

  • 80g cukr krystal

  • 250g mascarpone

  • 300g přírodní smetanový sýr

  • 60g cukr moučka

  • 60g kakao

  • 1 lžička prášku do pečiva

  • tmavá čokoláda 70%

  • vlašské oříšky

Návod:

Oddělíme bílky od žloutků. Žloutky smícháme s cukrem krystal v robotu do světlé pěny. Přidáme mouky a kypřící prášek a společně smícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Snížíme otáčky a pomalu vmícháme sníh do směsi.

Na dno plechu použijeme pečící papír. Těsto vlijeme a rozetřeme na plech. Pečeme 15-20 minut na 160°C. Piškot necháme chvilku vychladnout a zabalíme do vlhké utěrky. Necháme zchladnout 5-8 minut. Mezitím si připravíme krém. V mixéru smícháme mascarpone, smetanový sýr, cukr moučku a kakao. Roládu rozvineme a potřeme krémem. Použijeme asi 3/4 krému. Roládu srolujeme, zabalíme do fólie a vložíme do lednice – chladíme  asi 1h.

Oříšky nasekáme nahrubo. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.  Roládu nakonec potřeme po celém povrchu zbylým krémem, posypeme oříšky a ozdobíme čokoládou. Necháme zchladit 30-60 minut.

Tento recept a video dodal Creative Kitchen Food channel

Pro další recepty prosím dejte odběr na našem kanále, natáčíme min. 1-2 videa týdně!
Určitě budeme rádi za každý komentář, pokud se recept líbí dejte like a sdílejte mezi přáteli!
Děkujeme za sledování!

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY