OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

PISTÁCIOVÉ STROJKOVÉ CUKROVÍ


Udělejte si barevnější vánoce! Překvapte své blízké i návštěvy. Veselé zelené pistáciové cukroví - jak vám bude slušet?

Ingredience:

  • 250 gramů hladké mouky

  • 100 -120 gramů cukr moučka

  • 200 gramů másla

  • 2 balení pudinkového pistáciového prášku

  • 1 vejce

  • 1 žloutek

  • marmeláda

  • čokoládová poleva

  • kandované ovoce a nebo pistáciové oříšky

Návod:

1. Prosejeme hladkou mouku, přidáme do ní prosátý moučkový cukr, oba sáčky pistáciového pudinku.

2. K těmto sypkým surovinám přidáme změklé máslo, 1 celé vejce a 1 žloutek.

3. Těsto vypracujeme. Zabalíme do potravinové fólie a uložíme v chladnu, v ledničce zhruba tak na 2-3 hodiny

4. Těsto po částech dáváme do strojku a vytlačujeme různé tvary.

5. Na plech vyložený pečicím papírem klademe v dostatečné vzdálenosti (těsto zvětší objem) jednotlivé kousky cukroví.

6. V předehřáté troubě pečeme při mírné teplotě mezi 170-180 st. asi tak 8 minut. Nemělo by zhnědnout, zčervenat, mělo by si udržet svoji zelenou barvu.

7. Cukroví bychom měli nechat několik dní odležet. Slepuje se marmeládou - není podmínkou slepovat, zaujme a bude chutnat i tak, dá se různě zdobit polevou apod. Výborně chutná zdobené kandovaným ovocem.

Tip na závěr:

Lze koupit pudink, který obsahuje mleté pistácie a je výborný.

Tento recept dodal web Woman-today.cz

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY