OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

PLNĚNÁ KRKOVIČKA, ŠPENÁT, KARLOVARSKÝ KNEDLÍK

Pro čtyři osoby: 4 plátky krkovičky /a 150 gramů/

Ingredience :

  • 200 gramů žampionů

  • 200 gramů mleté vepřové plece

  • 2 cibule

  • plnotučná hořčice

  • 6 stroužků česneku

  • 1 vejce

  • 1 lžíce sádla

  • 100 gramů slaniny

  • sůl, drcený kmín, paprika, majoránka

  • vývar

  • Špenát: 500 g špenátového protlaku

  • 1 cibule

  • 2 lžíce sádla

  • 50 ml 30% smetany

  • 3 vejce

  • sůl, pepř, česnek

  • 2 balení KARLOVARSKÝ KNEDLÍK LÁZNIČKA /a 500g/

Návod :

Plátky krkovičky naklepeme, nasolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Pak na ně naneseme směs, kterou jsme si připravili tak, že jsme zpěnili na slanině a troše sádla cibulku, přidali na jemno pokrájené žampiony, dochutili solí a kmínem, pak smíchali s mletým masem, do něhož jsme přidali 2 stroužky česneku, kmín, majoránku a papriku. Svineme v rolky, zadrezírujeme provázkem a opečeme na sádle. Pak si připravíme pekáček, rozpustíme zbylou slaninu, přidáme cibuli, česnek, vložíme závitky, podlijeme trochu vývarem a za občasného podlévání pečeme asi 45 minut. Výpek zředíme, zredukujeme a zahustíme francouzskou jíškou /kostička másla obalená v hladké mouce/, případně dochutíme pepřem a česnekem.
V kastrůlku rozpustíme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli a povolený špenátový protlak. Osolíme, opepříme, dusíme asi deset minut, pak přidáme dva prolisované stroužky česneku a tři vejce. Mícháme tak, aby se nám ve špenátu nesrazila /na malém plameni/. Na závěr zjemníme smetanou

Podáváme s KARLOVARSKÝM KNEDLÍKEM LÁZNIČKA

Fotografie a recept: Tomáš Mika a Hana Trnková

Tento recept dodaly Knedlíky Láznička, s.r.o.

Dokonalá chuť zaručena s Knedlíky Láznička

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY