OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Polévka z hlívy ústřičné s bramborovými noky 

Ingredience :

  • 400g hlívy (nejlépe mladé plodnice)

  • 3 cibule

  • 3 brambory

  • 3 lžíce sádla

  • vývar

  • sůl

  • pepř

  • kmín drcený

  • mletá paprika

  • chilli

  • česnek

  • bobkový list

  • nové koření

  • majoránka

Na noky :

  • 750g vařených brambor

  • 250g hladké mouky

  • 1 vejce

  • špetka soli 

Návod :

Hlívu si nakrájíme na proužky, krájím i nožičky, ale déle se vaří. Z velkých plodnic použijeme jen hlavičky. Na sádle si orestujeme cibuli, přidáme nakrájenou hlívu, restujeme, ale již na mírném plameni, přidáme všechno dané koření, párkrát promícháme a podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Asi v půlce vaření přidáme brambory na kostičky. Z daných surovin si připravíme vláčné bramborové těstíčko. Nakonec přes cedník na halušky zavaříme, přidáme česnek a majoránku, krátce povaříme.

Fotografie a recept: Romana Langerová

Tento recept dodaly Knedlíky Láznička, s.r.o.

Dokonalá chuť zaručena s Knedlíky Láznička

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY