OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Pstruh s bramborovou kaší 

 

Jelikož jsem již dlouho neměl českou rybu, rozhodl jsem se udělat pstruha. Nečekal jsem, že najít recept na to, jak udělat filety pstruha na pánvi a ideálně jen s pomocí másla a oleje (aniž bych byl nuce si připravovat přepuštěné máso) bude velice těžké. Zkusil jsem svoji verzi a musím říct, že nám to moc chutnalo. 

Ingredience 2 až 3 porce:

  • 2 větší filety pstruha
  • olej
  • 1,5 kg brambory
  • 250 g máslo
  • 100 ml mléko (nebo dle potřeby)
  • sůl, pepř
  • 4 stroužky česneku
  • 70 g mouky

Návod na bramborovou kaši:

Do vroucí osolené vody vložíme očištěné a oškrábané brambory nakrájené na malé kousky. Vaříme je do měkka (že je brambora uvařená poznáte tak, že když do ní píchnete nožem, sklouzne).

Když jsou brambory měkké, slejeme vodu, přidáme máslo, sůl a necháme aspoň 5 minut pod pokličkou odpočinou. Potom přidáme vlažné mléko a vyšleháme mixérem. Kaše bude tuhší, proto ji naředíme máslem a znovu vymixujeme do hladka.

Návod na pstruha na pánvi:

Pstruha smažíme na oleji a na másle (není nutné mít přepuštěné máslo). Rybu si ideálně připravíme na filety. Mouku smíchejte se solí a pepřem v menší misce.

Následně si filety obalíme v 70 g mouky. Ve velké pánvi rozpalte olej (ryba musí plavat) a máslo (4 kostičky). Do pánve přidejte celý česnek dle chuti (stačí ho bokem nože trošku rozmáčknout) a filety ryby. Jako první smažíme hřbet skůží a asi za 2 minuty rybu obraťte vyndejte česnek, aby nezhnědl a nezhořkl. Opékejte další 2 minuty, nebo dokud není ryba hotová.

Tento recept pro Vás připravil Kuchař Pedro inavody.cz 

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY