OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Rajská omáčka s perníkem, vařený hovězí krk, houskový knedlík 

Ingredience :

  • 700g hovězího krku

  • voda

  • 1 cibule

  • 4 mrkve

  • 2 petržele

  • 1/2 celeru

  • sůl

  • 4 kuličky pepře

  • 4 kuličky nového koření

  • 2 ks bobkového listu

Na omáčku :

  • 200 g rajského protlaku

  • několik čerstvých rajčat

  • 150g perníku na strouhání 

  • 3 lžíce másla

  • 2 lžíce hladké mouky

  • 2 cibule 

  • 1 l hovězího vývaru

  • sůl

  • pepř

  • 3 ks nové koření

  • 3 ks kuličky pepře

  • 2 ks bobkový list

  • 2 ks hřebíček

  • cukr

  • malá lžička skořice mleté

Návod :

Maso vložíme do vroucí vody s daným kořením a očištěnou zeleninou. Vaříme přes 2 až 3 hodiny do měkka. Vývar použijeme do omáčky, zbytek na polévku.
Omáčku si připravíme: V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli, orestujeme, pak přidáme mouku a připravíme cibulovou jíšku, kterou rozředíme vývarem, a stále mícháme. Hrudek se nemusíme obávat, budeme pak cedit. Přidáme rajský protlak, pokrájená rajčata , nastrouhaný perník, všechno dané koření a za stálého míchání vaříme asi 20 minut. Kdo má rád, dosladí cukrem. Nakonec omáčku scedíme. Podáváme s výborným houskovým knedlíkem Láznička.

Fotografie a recept: Romana Langerová

Tento recept dodaly Knedlíky Láznička, s.r.o.

Dokonalá chuť zaručena s Knedlíky Láznička

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY