OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Ruská rybí polévka šči

Šči je klasická hustá polévka připravovaná v Rusku buď z hovězího masa nebo právě z ryb. Základem je, kromě masa, zelí a to syrové nebo kysané. Ovšem variací na pravou ruskou Šči je opravdu mnoho.

Ingredience :

  • 500 g masa sladkovodních ryb (kapr, sumec, štika, okoun)

  • 250 g čerstvého zelí (nebo kysané)

  • 150 g cibule

  • 2 l vody

  • 3 dl zakysané smetany

  • 1 ks větší mrkve

  • 1 ks celeru

  • 1 ks pórek

  •  hladká mouka

  •  máslo

  •  pepř

  •  sůl

  •  nasekaná petrželka na ozdobu

Návod :

1. Očištěné a umyté maso z ryb dáme do vroucí vody a povaříme.

2. Když je maso poloměkké, vývar scedíme a maso vykostíme a dáme stranou.

3. Do vývaru přidáme všechnu nakrájenou zeleninu kromě cibule a povaříme do měkka.

4. Z hladké mouky a másla uděláme jíšku, polévku jíškou zahustíme a přidáme nastrouhanou cibuli, vaříme 30 minut na mírném zdroji tepla.

5. Nakonec vložíme maso z ryby a polévku zjemníme smetanou, provaříme ještě 2-3 minuty.

6. Horkou polévku nalijeme do talířů a posypeme nasekanou petrželkou, podáváme samostatně nebo s chlebem či pečivem.

Text i foto: D. Marounek

Tento recept dodal www.rybarskyrozcestnik.cz

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY