OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Ryba v oleji

V oleji naložené rybí maso, skvělá konzerva na zimu. Dá se jíst jen tak, nebo dobře poslouží jako polotovar na další zpracování, například na obložení pizzy, na pomazánku apod.

Naložení v soli a octu + 8 dní uležení.

Ingredience :

  • 1 kg libovolného čerstvého rybího masa

  •  olej (slunečnicový, ale může být i olivový)

  •  ocet 8 %

  •  voda

  •  sůl

  •  vhodné sklenice s uzávěrem (zavařovací)

  •  Koření a další suroviny do každé sklenice:

  • 1 ks středně velké cibule

  • 2 ks bobkové listy

  •  několik kuliček černého pepře a nového koření

Návod :

  1. Filety z ryb nakrájíme na menší, ale silnější, plátky, propláchneme je studenou vodou, pak je nasolíme, soli dáme raději více než méně, necháme je v lednici 2-3 dny naložené v soli, přebytečnou vodu, co maso pustí, každý den slijeme

  2. Nasolené rybí maso důkladně propláchneme pod studenou tekoucí vodou, okapané tentokrát naložíme na 2-3 dny do octa

  3. Opět důkldně propláchneme pod studenou tekoucí vodou (případně stáhneme kůži)

  4. Do vhodných sklenic s uzávěrem vyskládáme připravené rybí maso spolu s cibulí nakrájenou na kolečka a kořením, zalijeme až po okraj mírně prohřátým olejem a necháme, důkladně uzavřené, 8-10 dní uležet.

Tento recept dodal www.rybarskyrozcestnik.cz

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY