OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Kuřecí řídla s tymiánem a jarní cibulkou

Ingredience:

  • 0,5 Kg kuřecích křídel

čerstvá od řezníka, jsou nejlepší

  • Směs na marinádu:

  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžičky sojové omáčky
  • citrónová šťáva
  • 4 lžíce oleje
  • 3 x jarní cibulku
  • tymián
  • 0,5 lžičky soli
  • 0,5 lžičky mletého černého pepře

Příprava:

Směs smíchejme ve větší misce a opláchnutá křídla obalte (do marinády prozatím nedávejte citrónovou šťávu ani jarní cibulku).

Necháme odležet - ideálně na 24 hodin (můžete i na kratší dobu, ale čím déle, tím lépe a masíčko bude odpadat od kostí)

......................... po 24 hodinách

Připravíme si pekáč, křídla vyskládáme (nepřelíváme marinádou)

Dáme do trouby:

Troubu předehřejeme (aspoň 3 minuty nechte vyhřát).
Pečeme vždy na pečícím papíře.
Pečeme na 200° horkovzdušné troubě.

Pečeme ještě minimálně 60 minut (klidně i déle, podle toho jak moc chceme mít křídla propečená).

Příloha může být cokoli, pečivo, hranolky, americké brambory.

Tip:

Zbylou marinádu ohřejte, nakapejte do ní citrónovou šťávu a čerstvě nasekanou jarní cibulku.
Křídla po upečení v této marinádě namočte a rovnou servírujte !

Tento recept pro Vás připravil Kuchař Honza inavody.cz 

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY

Přidat komentář