OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Sezamové preclíky

 

Ingredience:

  • 250 ml piva

  • 100 ml oleje

  • 1 žloutek

  • 450 g polohrubé mouky

  • 1 kostka droždí

  • 1 lžička cukru

  • 1 lžička soli

  • 1 bílek (na potření preclíků)

  • sezamové semínko

Návod:

V připravené míse si smícháme mouku, sůl, cukr, droždí, 200 ml piva, olej a žloutek, vzniklou směs důkladně smícháme vařečkou, po spojení všech ingrediencí rukama hněteme na lehce pomoučněné pracovní desce, dokud těsto není hladké a nelepí se nám.

Po uhnětení těsta jej necháme cca hodinu v míse a teplém prostředí kynout, vykynuté těsto znovu přepracujeme a rozdělíme na 3 díly, které postupně zpracujeme, díl těsta na pomoučněné pracovní desce vytvarujeme do válečku a přibližném průměru 5 cm.

Připravené válečky rozkrájíme na 1,5 cm široké kousky, z kterých rukama vytvarujeme delší a tenčí válečky, z těchto vzniklých hadů tvarujeme preclíky a klademe je na plech s pečícím papírem, preclíky na plechu potřeme vyšlehaným bílkem s pivem a sypeme sezamovými semínky.

Preclíky necháme přibližně půl hodiny kynout na plechu, poté je pečeme v předehřáté troubě na 200°C 15 minut, hotové preclíky musí mít zlatou barvu.

Tento recept dodal web ZabavneVareni.cz

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY