OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Špikovaný pečený králík se zeleninou na smetaně s karlovarským knedlíkem

Ingredience:

  • 1 králík

  • 150g slanina

  • 0,5 ml smetany

  • máslo

  • 1l vývaru

  • 6 mrkví

  • 2 petržele

  • 1/2 celeru

  • 2 cibule

  • tymián

  • sůl

  • pepř

  • nové koření

  • citronová šťáva

Návod :

Omytého králíka prošpikujeme slaninou, vložíme do pekáčku, osolíme a přidáme všechno dané koření.
Všechnu zeleninu nakrájíme na kostky a zasypeme králíka. Podlijeme vývarem a vrch poklademe tence nakrájeným máslem. Zakryté dáme péct něco přes hodinu, pak přikápneme šťávu z citronu a dopečeme do měkka již bez pokličky. Vyjmeme králíka, vše rozmixujeme ponorným mixerem, dolijeme smetanou , případně dochutíme a krátce necháme probublat. Podáváme s výborným karlovarským knedlíkem od Lázníčky.

Fotografie a recept Romana Langerová

Tento recept dodaly Knedlíky Láznička, s.r.o.

Dokonalá chuť zaručena s Knedlíky Láznička

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY