OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Středoslovenská bryndzová polévka

Suroviny:

  • 1/2kg brambory

  • 1L voda

  • drcení kmín

  • sůl

  • 250g jemná bryndza

  • Halušky: 1ks vejce, sůl, polohrubá mouka

Postup:

Brambory očistíme, oškrábeme a nakrájíme na zhruba 1cm kostičky. Brambory zalejeme horkou vodou(horkou proto, aby se v bramborách uchovalo co nejvíce vitamínů), přidáme drcený kmín a vaříme do měkka. Mezitím si připravíme halušky. Rozklepneme do misky vajíčko, přidáme sůl a po malých lžičkách přidávame mouku, až nám vznikne polohusté těstícko. Necháme ho chvilku odpočinout, zhruba 5 minut.

Až jsou brambory měkké, do polévky přidáme 250g jemné bryndze(musí mít pokojovou teplotu, aby se Vám nesrazila a polévka zůstal jemná).

Hned na to, přes síto na halušky vložíme těsto do polévky. Až halušky vyplavou, je hotovo.

Servírování:

Servírujeme v hlubokém talíři.

Tento recept dodal web varenijeumeni.cz

PŘIDAT ČLÁNEK

PŘIDAT

Inspiruj se

RECEPTY

Objev

NÁPADY

Najdi

NÁVODY